Mézes-mustáros saláta, tejfölös-sajtos focaccával






Hozzávalók:

        Saláta:
  • 1/2 fej saláta(lehet jég, tölgy, vagy sima)
  • 1 kisebb fej lila hagyma
  • 2 db paradicsom (vagy 6db. koktél)
  • 1 marék kukorica (konzev, vagy fagyasztott)
         Öntet:
  • 3 ek. Kremser mustár (Aldi)
  • 1-2 ek.méz
  • 5 ek. oliva olaj
  • 5 ek. napraforgó olaj
  • 1/2 citrom leve
  • őrőlt bors
  • víz
         Focacca tészta:
  • elkészítése itt
          Feltét:
  • 2 ek. tejföl
  • 1/2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 zacskó mozarella
  • 10 dkg. tapista v. 5dkg. parmezán kis kockára vágva  
A salátát és a paradicsomot össze vágom, a hagymát felkarikázom. Majd egy tálba összekeverem a kukoricával.
Az öntet összetevőit jól összekeverem egy másik tálba és kevés vizet öntök hozzá, hogy ne legyen sűrű, majd lazán összekeverem a salátával.
A focacca tésztát kinyújtom egy sütőlapra.
A tejfölt összekeverem az összetört fokhagymával, a borssal és a sóval.
Majd megkenem a tésztát és ráteszem a összekockázott sajtokat.
Előre maximumra felforrósított sütőbe 12 perc alatt készre sütöm.