Hozzávalók:
Saláta:
- 1/2 fej saláta(lehet jég, tölgy, vagy sima)
- 1 kisebb fej lila hagyma
- 2 db paradicsom (vagy 6db. koktél)
- 1 marék kukorica (konzev, vagy fagyasztott)
- 3 ek. Kremser mustár (Aldi)
- 1-2 ek.méz
- 5 ek. oliva olaj
- 5 ek. napraforgó olaj
- 1/2 citrom leve
- őrőlt bors
- víz
- elkészítése itt
- 2 ek. tejföl
- 1/2 gerezd fokhagyma
- bors
- só
- 1 zacskó mozarella
- 10 dkg. tapista v. 5dkg. parmezán kis kockára vágva
A salátát és a paradicsomot össze vágom, a hagymát felkarikázom. Majd egy tálba összekeverem a kukoricával.
Az öntet összetevőit jól összekeverem egy másik tálba és kevés vizet öntök hozzá, hogy ne legyen sűrű, majd lazán összekeverem a salátával.
A focacca tésztát kinyújtom egy sütőlapra.
A tejfölt összekeverem az összetört fokhagymával, a borssal és a sóval.
Majd megkenem a tésztát és ráteszem a összekockázott sajtokat.
Előre maximumra felforrósított sütőbe 12 perc alatt készre sütöm.
Az öntet összetevőit jól összekeverem egy másik tálba és kevés vizet öntök hozzá, hogy ne legyen sűrű, majd lazán összekeverem a salátával.
A focacca tésztát kinyújtom egy sütőlapra.
A tejfölt összekeverem az összetört fokhagymával, a borssal és a sóval.
Majd megkenem a tésztát és ráteszem a összekockázott sajtokat.
Előre maximumra felforrósított sütőbe 12 perc alatt készre sütöm.