Tészta kettő darab pizzához:
- 50 dkg rétes liszt
- 2 tk. só
- 1 tk. cukor
- 1 cs instant élesztő(7g)
- 4 ek.olívaolaj
- 2,5-3 dl. langyos víz
De minél tovább kel annál jobb lesz a tészta.
Ha a tészta megkelt kb. a duplájára akkor kiveszem és átgyúrom és ketté választom, mert kettő darab pizza kijön belőle.
Közben a sütőt feltekerem maximumra (250 C fokra) és beteszek az alsó polcra egy sütőlemezt.
A tésztát kinyújtom egy alálisztezett rövid nyelű sütőlapátra. Majd ráteszem a feltétet.
Feltét:
- paradicsomszósz
- 1 db paradicsom
- 1csomag mozarella
- parmezán sajt(grana padano)
- só
- bors
- olívaolaj
- friss bazsalikom nem volt otthon, így aprított fagyasztottat használtam.
A kinyújtott tésztára rákenem a paradicsomszószt. A paradicsomot vékony karikákra vágom, a mozarellát felszeletelem kb. 1cm-es szeletekre és ráhelyezem a szószos tésztára. A parmezánból vágok kb fél centis darabokat ,úgy 8-10-et. Sózom, borsozom és rálocsolok olívaolajat.
Addigra a sütő elérte a maximum hőmérsékletet és a sütőlapát segítségével, ráhelyezem a forró sütőlapra a tésztát.
Kb.12 percig sütöm, majd ha elkészült, sütőlapáttal egy rácsra kiszedem, hogy az alja is szellőzzön.
Rátépkedek friss bazsalikomot.
5 percig pihentetem és szeletelem.