A PIZZA (csupa nagy betűvel)





Hozzávalók:
    
  Tészta kettő darab pizzához:
  • 50 dkg rétes liszt
  • 2 tk. só
  • 1 tk. cukor
  • 1 cs instant élesztő(7g)
  • 4 ek.olívaolaj
  • 2,5-3 dl. langyos víz
A lisztet a sót, a cukrot és az élesztőt összekeverem, majd az olajjal. Utána a vízzel összedagasztom. Ha összeáll a tészta, megszórom a tetejét lisztel és berakom kelni a 50 C fokra állított sütőbe 40 percig.
De minél tovább kel annál jobb lesz a tészta.
Ha a tészta megkelt kb. a duplájára akkor kiveszem és átgyúrom és ketté választom, mert kettő darab pizza kijön belőle.
Közben a sütőt feltekerem maximumra (250 C fokra) és beteszek az alsó polcra egy sütőlemezt.
A tésztát kinyújtom egy alálisztezett rövid nyelű sütőlapátra. Majd ráteszem a feltétet.
 
  Feltét:
  • paradicsomszósz
  • 1 db paradicsom
  • 1csomag mozarella
  • parmezán sajt(grana padano)
  • bors
  • olívaolaj
  • friss bazsalikom nem volt otthon, így aprított fagyasztottat használtam.
A kinyújtott tésztára rákenem a paradicsomszószt. A paradicsomot vékony karikákra vágom, a mozarellát felszeletelem kb. 1cm-es szeletekre és ráhelyezem a szószos tésztára. A parmezánból vágok kb fél centis darabokat ,úgy 8-10-et. Sózom, borsozom és rálocsolok olívaolajat.
Addigra a sütő elérte a maximum hőmérsékletet és a sütőlapát segítségével, ráhelyezem a forró sütőlapra a tésztát.
Kb.12 percig sütöm, majd ha elkészült, sütőlapáttal egy rácsra kiszedem, hogy az alja is szellőzzön.
Rátépkedek friss bazsalikomot.
5 percig pihentetem és szeletelem.