A tökéletes bodza szörp



Hozzávalók:

30 db bodzavirág
4 kg kristálycukor
6 liter víz
5 egész citrom
10 dkg citromsav
1 kávéskanál nátrium-benzonát

Elkészítés:

5 liter vizet felforralok 3,5 kg cukorral.
A maradék 0,5 kg kristálycukrot karamellizálom, majd mikor kész az égetett cukor, ráöntök 1 liter vizet (vigyázz, mert fröcskölhet), majd addig forralom, míg a cukor felolvad a vízben.
Mikor ez megvan, a kétféle cukros szirupot egyben is összeforralom.
Ha a cukorszirup kihűlt, beleteszem a többi hozzávalót (én a virágot nem mosom meg, hisz épp a legértékesebb alkotórészét mosnám ki belőle, helyette eldugott helyről szedem, ténylegesen a természet lágy öléről).
2-3 napig érlelem, időnként megkeverem. Végül leszűröm és üvegekbe töltöm.