Aglio Olio e Pomodoro






Hozzávalók: 
  • 4 gerezd szeletelt fokhagyma
  • 4 ek. olíva olaj
  • bors
  • 1 doboz hámozott egész paradicsom konzerv
  • 5 ek. sűrített paradicsom
  • 10 levél friss bazsalikom
  • 1 tk. cukor vagy 1 ek. méz
  • 500g tagliatelle, linguini vagy spagetti tészta
  • reszelt parmezán sajt vagy Grana padano
A fokhagymát olajon pirítom. Sózom, borsozom, mikor a fokhagyma sárgulni kezd, ráöntöm a paradicsomot.
Hozzáadom a cukrot, majd beletépkedek 5 levél bazsalikomot. Rendszeres kevergetés mellet sűrűre főzöm a szószt. Az elkészült szószba még beletépkedek 5 levél bazsalikomot.
Közbe felteszem a főzővizet. Ahogy az olaszok mondják:
"Annyi sót tegyél bele, hogy olyan legyen mint a tenger vize" 
Megfőzöm a tésztát, leszűröm, majd az elkészült szószra öntöm és elkeverem.
Reszelt parmezánnal megszórom.