Hozzávalók:
- 4 gerezd szeletelt fokhagyma
- 4 ek. olíva olaj
- só
- bors
- 1 doboz hámozott egész paradicsom konzerv
- 5 ek. sűrített paradicsom
- 10 levél friss bazsalikom
- 1 tk. cukor vagy 1 ek. méz
- 500g tagliatelle, linguini vagy spagetti tészta
- reszelt parmezán sajt vagy Grana padano
Hozzáadom a cukrot, majd beletépkedek 5 levél bazsalikomot. Rendszeres kevergetés mellet sűrűre főzöm a szószt. Az elkészült szószba még beletépkedek 5 levél bazsalikomot.
Közbe felteszem a főzővizet. Ahogy az olaszok mondják:
"Annyi sót tegyél bele, hogy olyan legyen mint a tenger vize"Megfőzöm a tésztát, leszűröm, majd az elkészült szószra öntöm és elkeverem.
Reszelt parmezánnal megszórom.