Tejszínes cukkinikrém, grillen sütött lepénykenyérrel


Hozzávalók:
  Cukkinikrém:
  • 3 db. közepes saláta cukkini
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 ek. olívaolaj
  • bors
  • 4 ek. tejszín
  • 1 ek. vaj
  Lepénykenyér tészta:
  • elkészítése dagasztásig  itt
A cukkinit meghámozom és felkockázom. Felhevített olíva olajon pirítom, majd 2-3 perc után hozzáadom a felszeletelt fokhagymát. Sózom, borsozom.
Ha megpuhult a cukkini, akkor  félrehúzom majd botmixerrel pürésítem. Hozzáadom a vajat, a tejszínt és addig keverem, míg a vaj el nem olvad. 
Egy zárható kis műanyag dobozba kanalazom és a hűtőbe teszem.
A megdagasztott tésztából golflabda méretű golyókat készítek, majd nyújtófával 1-2 mm. vastagságúra nyújtom.

Közben a tűzhelyen nagyon  felhevítek egy grill serpenyőt és ráterítem a kinyújtott tésztát.
Oldalanként 2-3 percig sütöm.
Az elkészült lepényt megkenem a jól lehűtött krémmel és úgy fogyasztom.