Cukkinikrém:
- 3 db. közepes saláta cukkini
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 ek. olívaolaj
- só
- bors
- 4 ek. tejszín
- 1 ek. vaj
- elkészítése dagasztásig itt
Ha megpuhult a cukkini, akkor félrehúzom majd botmixerrel pürésítem. Hozzáadom a vajat, a tejszínt és addig keverem, míg a vaj el nem olvad.
Egy zárható kis műanyag dobozba kanalazom és a hűtőbe teszem.
A megdagasztott tésztából golflabda méretű golyókat készítek, majd nyújtófával 1-2 mm. vastagságúra nyújtom.
Közben a tűzhelyen nagyon felhevítek egy grill serpenyőt és ráterítem a kinyújtott tésztát.
Oldalanként 2-3 percig sütöm.
Az elkészült lepényt megkenem a jól lehűtött krémmel és úgy fogyasztom.