Rozmaringos-burgonyás focacca (Rosmarino, patate focacca)






Hozzávalók:

tésztának:
  • 40dkg rétes liszt 
  • 1 cs. száritott élesztő 
  • 4 evőkanál olívaolaj 
  • 2.5-3 dl langyos víz 
  • 2 tk. só 
  • 1 tk. cukor 

feltétnek:

  • 4 közepes szem, azonos méretű krumpli 
  • 25 dkg mozzarella 
  • 2 ág rozmaring 
  • 3 gerezd fokhagyma 
  • só 
  • bors 
  • 5 ek. olívaolaj 

A lisztet keverjük el a sóval, cukorral, adjuk hozzá az élesztőt és az olajat, majd a vizet adagoljuk hozzá. Gyúrjunk belőle ruganyos tésztát.
A sütőben 50C fokon kelesszük 40 percig.
Majd gyúrjuk át.
Lisztezzünk ki egy sütőlemezt, erre nyújtsuk ki a tésztát kb. 1 cm vastagra.
Hámozzuk meg a krumplikat, vágjuk fel 2-3 mm-es karikákra.
Egy nagy serpenyőben, 3 ek. olívaolajjal és egy kevés vízzel kb. 10 perc alatt pároljuk majdnem készre a krumplikarikákat. Bőven sózzuk, enyhén borsozzuk, adjuk hozzá a felaprított fokhagymát és az apróra vágott rozmaringleveleket.
Kevergessük, hogy ne piruljon le, de vigyázzunk ne törjük szét a karikákat!
Melegítsük elő a sütőt a sütőnk legmagasabb fokozatán.
Vágjuk vékony szeletekre a mozzarellát, fedjük be vele a tésztát.
Helyezzük a krumplikarikákat a sajtra, úgy, hogy a krumplik kicsit fedjék egymást.
Locsoljuk meg 2 ek. olajjal, sózzuk, tegyük a sütőbe és 10-12 perc alatt süssük készre a focaccát.