Hozzávalók:
tésztának:
- 40dkg rétes liszt
- 1 cs. száritott élesztő
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2.5-3 dl langyos víz
- 2 tk. só
- 1 tk. cukor
feltétnek:
- 4 közepes szem, azonos méretű krumpli
- 25 dkg mozzarella
- 2 ág rozmaring
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 5 ek. olívaolaj
A lisztet keverjük el a sóval, cukorral, adjuk hozzá az élesztőt és az olajat, majd a vizet adagoljuk hozzá. Gyúrjunk belőle ruganyos tésztát.
A sütőben 50C fokon kelesszük 40 percig.
Majd gyúrjuk át.
Lisztezzünk ki egy sütőlemezt, erre nyújtsuk ki a tésztát kb. 1 cm vastagra.
Hámozzuk meg a krumplikat, vágjuk fel 2-3 mm-es karikákra.
Egy nagy serpenyőben, 3 ek. olívaolajjal és egy kevés vízzel kb. 10 perc alatt pároljuk majdnem készre a krumplikarikákat. Bőven sózzuk, enyhén borsozzuk, adjuk hozzá a felaprított fokhagymát és az apróra vágott rozmaringleveleket.
Kevergessük, hogy ne piruljon le, de vigyázzunk ne törjük szét a karikákat!
Melegítsük elő a sütőt a sütőnk legmagasabb fokozatán.
Vágjuk vékony szeletekre a mozzarellát, fedjük be vele a tésztát.
Helyezzük a krumplikarikákat a sajtra, úgy, hogy a krumplik kicsit fedjék egymást.
Locsoljuk meg 2 ek. olajjal, sózzuk, tegyük a sütőbe és 10-12 perc alatt süssük készre a focaccát.