Az igazi Fish & Chips

Hozzávalók:
  • 1 zacskó fagyasztott alaszkai tőkehal filé
  • 1 kg tisztított nagy hasábokra vágott burgonya
  • 1 üveg ecetes gyöngyhagyma
  • 1 l étolaj
a nedves panírhoz:
  • 20 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • őrőlt bors
  • víz
a száraz panírhoz:
  • 20 dkg liszt
  • 3 tk. só
  • 3 tk. piros paprika
  • 2 tk. őrőlt bors
A hal filéket kiolvasztom, félbevágom és megsózom. A nedves panírhoz összekeverem a hozzávalókat és annyi vizet keverek hozzá, hogy egy hígabb palacsinta tészta legyen belőle.
A száraz panírt simán összekeverem a hozzávalóval.


A megtisztított, nagy hasábokra vágott burgonyát sós vízben előfőzöm, forrástól számítva 5 percig, majd lecsöpögtetem és bő olajban kisütöm.


A halfiléket elösször a nedves, majd a száraz panírba beforgatva, bő olajba kisütöm. Így a hal kívűl ropogós, belül szaftos, omlós lesz.
Ecetes gyöngyhagymával tálalom.