Hozzávalók:
- 1 zacskó fagyasztott alaszkai tőkehal filé
- 1 kg tisztított nagy hasábokra vágott burgonya
- 1 üveg ecetes gyöngyhagyma
- 1 l étolaj
- 20 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- só
- őrőlt bors
- víz
- 20 dkg liszt
- 3 tk. só
- 3 tk. piros paprika
- 2 tk. őrőlt bors
A száraz panírt simán összekeverem a hozzávalóval.
A megtisztított, nagy hasábokra vágott burgonyát sós vízben előfőzöm, forrástól számítva 5 percig, majd lecsöpögtetem és bő olajban kisütöm.
A halfiléket elösször a nedves, majd a száraz panírba beforgatva, bő olajba kisütöm. Így a hal kívűl ropogós, belül szaftos, omlós lesz.
Ecetes gyöngyhagymával tálalom.