Használhatjuk hamburgerhez bármilyen sült vörös húsokhoz. Csak megkenjük a kész húsit és ehetjük is. Vagy csak egy szelet pirítósra kenjük.
Hozzávalók:
- 4 fej lilahagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 1 kis csokor kakukkfű
- 1,5 dl jóféle száraz vörös bor
- 1 evőkanálnyi vaj
- 4-5 evőkanálnyi virágméz
- két evőkanál olivaolaj
- 3 evőkanál balzsamecet
- egy evőkanál só
- egy evőkanál durvára őrölt bors
Ha kellően megpuhult a hagyma akkor rá tesszük a sót, a borsot a bort és a balzsamecetet.
Még 30 percig kis lángon főzzük és ha elfőtt a leve akkor mehet rá a méz és a kakukkfű.
Még tíz-húsz percig kis lángon főzzük sok kevergetés mellet, addig míg besűrűsödik.
Majd lezárjuk a lángot és elkeverünk egy evőkanál vajat és egy csapott kávéskanál nátrium-benzonát-ot.
Majd befőttes üvegbe töltjük és lezárva szobahőmérsékleten kihűtjük. Évekig eláll.