Epres tiramisu, ropogós grillázzsal(tojás nélkül)




Hozzávalók:
  • 50 dkg eper
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 2 evőkanál eperlekvár
  • 3 evőkanál víz
  • 20 dkg babapiskóta
  • 10 dkg kristály cukor
  • 5 dkg mogyoró
Az epret megmosom, darabokra vágom. A mascarponét a porcukorral, a tejszínt a vaníliás cukorral jól kikeverem, felverem. Majd összekeverem. Az eperlekvárt felhígítom vízzel, majd a babapiskótát belemártva jénai tál aljára teszem. Rétegezve teszem a krémet, epret, babapiskótát. A tetejét krémmel fejezem be.
Majd a cukrot serpenyőbe karamellizálom, belekeverem a mogyorót és megolajozott tepsibe öntöm a karamellt és elsimítom vékony rétegre. Lehűtöm, majd a megszilárdult karamellt összetöröm, majd aprító gépbe összeaprítom.
Ezt a grillázsport szóróm a tiramisu tetejére.