Spagettis omlett (frittata di spaghetti)





Hozzávalók:
  • 6 db tojás
  • csokor petrezselyem
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg spagetti
  • bors
  • olívaolaj
A tojásokat egy mélytálba felverem. Belekeverem a felapritott petrezselymet, sózom,borsozom. A spagettit kifőzöm. Míg fő a tészta, addig egy nagyobb serpenyőbe a szeletelt fokhagymát olívaolajon sárgára pirítok. A ki főt tésztát ráöntöm, összekeverem. Utána a petrezselymes tojást ráöntöm a tésztára, összekeverem és lefedem. Fedő híján egy nagyobb fémtálca, vagy pizza sütő lemez is jó lesz.15 percig kis lángon sütöm, majd a serpenyőt a fedőlemezzel fejre állítom és a serpenyőt leemelem a tésztáról. Majd a lemezről az így megfordított tésztát visszacsúsztatom a serpenyőbe és 5 percig sütöm. Ha elkészült akkor egy vágódeszkára kiteszem pizzavágóval felszeletelem és tálalom.