Paradicsomos lencseleves (Lenticchie e zuppa di pomodoro)


Hozzávalók:
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • 2 ek. petrezselyem 
  • 400 g konzervparadicsom
  • 400 g konzervlencse
  • 1/2 ek.cukor
  • bors
  • 1/2 l víz 
A fokhagymát felszeletelem, olíván megpirítom.  Beleteszem az összeaprított petrezselymet. A lencse levét leöntöm, leöblítem egy szűrőn keresztül. Hozzáadom a fokhagymához a paradicsomot és a lencsét. Sózom, borsozom és beleteszem a cukrot. Így főzőm 5 percig kevergetve, majd felöntöm vízzel. Még 10-15 percig főzöm és kész!
Ezt az ételt lehet még kevesebb vízzel kicsit még sűrűbbre főzni, akkor olyan egy tál ételes lesz.
Levesbetétként pár szem gnocchit főzhetünk még bele, úgy nagyon isteni.